Fruits of the gods



In Ancient Greece, the only ones who could eat fruit were the gods. Why? Because they created fruit just for them; as the rest of beings they were really greedy.
One day, a not very well-known god, Yato, accidentally dropped an apple seed over humans' world. Yato didn't get it back because he considered it of no relevance. But as time went by, the seed germinated and an apple tree grew up.
Humans were astonished, but also happy, as they believed that gods did it to please them.
When Yato noticed it, he realised how happy humans felt, and he decided to drop some extra seeds.
Zeus was told about Yato's behaviour and was determined to punish him for his fault. Zeus made Yato a human and sent him to humans' world.
But Yato didn't consider it to be a punishment, as he lived happily with humans, fell in love, had children and finally died as an ordinary person.
Even now, some humans remember and adore Yato for his sacrifice.

Marina López Alfonso

Frutos de los dioses

En la antigua Grecia, los únicos que podían comer la fruta eran los dioses. ¿Por qué? Porque crearon la fruta sólo para ellos; como el resto de los seres que eran muy codiciosos.
Un día, un dios no muy conocido, Yato, accidentalmente dejó caer una semilla de manzana sobre el mundo de los seres humanos. Yato no la recupero porque consideraba que el hecho no tendría relevancia. Pero a medida que pasaba el tiempo, la semilla germinó y un manzano creció.
Los seres humanos estaban admirados, pero también felices, ya que pensaban que los dioses les habían hecho un favor.
Cuando Yato se enteró, se dio cuenta de que los seres humanos se sentían felices, y él decidió dejar caer más semillas.
Zeus supo del comportamiento de Yato y determinó castigarlo por su falta. Zeus hizo humano a Yato y lo envió al mundo de los seres humanos.
Pero Yato no consideró que fuera un castigo, vivió felizmente con los humanos, se enamoró, tuvo hijos y finalmente murió como una persona común.
Incluso ahora, algunos seres humanos recuerdan y adoran a Yato por su sacrificio.

Marina López Alfonso